BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇiller'den özeleştiri ve 24 Haziran tahmini----

Çiller'den özeleştiri ve 24 Haziran tahmini

Çiller'den özeleştiri ve 24 Haziran tahmini
19 Haziran 2018 - 03:54 www.finansgundem.com

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, AK Parti'nin Yenikapı mitingine katılmasıyla gündem oldu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, miting sonrası görüştüğü Çiller'e seçim sonuçlarıyla ilgili tahminini sordu

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından Yenikapı'da 7 Ağustos'ta gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılan eski başbakanlardan Tansu Çiller, AK Parti'nin geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği miting için yine Yenikapı'daydı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, mitingin sürpriz ismi Çiller ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Başbakanlığı dönemindeki icraatları için "Her şeyi doğru yaptığımı söyleyemem. Gençtik, idealisttik, hatalar yapmış olabiliriz" diyerek özeleştiri yapan Çiller, 24 Haziran ile ilgili tahminlerini de seslendirdi. İşte Selvi'nin o yazısı: 

Hafta sonu İstanbul’da yapılan AK Parti mitinginin sürprizi eski Başbakan Tansu Çiller’di. Yenikapı mitingine katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek veren Çiller’le konuştum.

İlk olarak Yenikapı’da platforma çıktığında ne hissettiğini sordum. “Milleti özlemişim” karşılığını verdi. Çiller, DYP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yapmış birisi. O nedenle bu özlemin bir siyasi sonucu olur mu? Ben tam soracaktım ki Çiller’in ikinci cümlesi, ”Bu bir siyasi mesaj değil ama milleti özlediğimi hissettim. Oraya çıktığımda sevgi ve özlemden başka bir şey hissetmedim. Siyaset millet adına yapılır. Milletle karşılıklı sevgi olmazsa yapılamaz” oldu. Sözlerini biraz daha açmasını istedim.

“Dün bir partiyi desteklemek üzere gitmedim. Siyasete dönmem için, genel başkan olmam için, kongreye girip partinin başına geçmem için çok talepler oldu. Siyasete yeniden dönmek için hiçbir talebim olmadı. Yine de olmaz. Ama bugün farklı bir şey görüyorum” dedi. Çiller’e ne gördüğünü sordum. “Kafaları karışık görüyorum” dedi. Ardından, ”O nedenle Yenikapı’da milli şuur vurgusu yaptım” diye ekledi. Eski Başbakan anlatmaya başladı.

5 BENZEMEZ ELEŞTİRİSİ

“En son 15 Temmuz’a karşı düzenlenen miting nedeniyle katılmıştım Yenikapı’ya. O zaman sinsi bir plan deşifre olmuştu. Çünkü 15 Temmuz sadece FETÖ işi değildi, bir uluslararası iradenin organizasyonuydu. Şimdi de Türkiye bir kıskaç altında. Müttefikimiz dediklerimiz başka ittifaklar içinde. Çok acil refleks gösterilmesi gereken bir dönemden geçiyoruz. Bunu kim yapabilir? Karşıda 5 birbirine benzemez ittifakı var. Bir de 6’ncı partiyi (HDP) Meclise sokmaya çalışıyorlar. Bu durumda 5 benzemez, ipi dışarıdan tutanın ipine asılarak hareket edecekler. Bunlar Türkiye’nin acil çözüm bekleyen sorunlarına çözüm üretemezler. Dış güçler, Türkiye’yi paramparça ederler.”

Belli ki Çiller’i yıllar sonra Yenikapı’ya gitmeye ikna eden bir endişesi vardı. Kaygısını, ”Böyle bir ortamda mevcudun yerine kimin konulmak istenmesi bende endişe yarattı. Evet değiştireceksiniz de yerine neyi koyacaksınız? Şu anda mümkün mü” diye anlattı. Erdoğan tasfiye edildikten sonra yerine geleceklerin Türkiye’nin hak ve menfaatlerini koruyamayacaklarına inanıyordu. Sözlerini, “Koalisyonlar çok zordur. Ben çok koalisyon hükümeti kurdum. Sayın Erdal İnönü, Sayın Karayalçın ve Hikmet Çetin’le, Deniz Baykal’la hepsi de saygın kişiliklerdi. Biz tepede uzlaşma sağlıyorduk ama Meclis’e yansımıyordu. Ben koalisyonların ne kadar zor olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bunlar 5 benzemez bir de altıncı olarak altıncı bir partinin ipine asılarak hareket edecekler. Bunlar Türkiye’nin sorunlarını çözemezler” diye sürdürdü.

AKŞENER İÇİN NE DEDİ

Yenikapı’ya Çiller’i, Cumhurbaşkanı Erdoğan davet etmiş. “Ama ben davet üzerine bu çıkışı yaptım diyemem. Benim davete gitmem, tamamen milli şuurdan kaynaklandı” dedi.

Çiller’e, sosyal medyadan yöneltilen eleştirileri hatırlattım. “Korku refleksi olmasa bu kadar tepki olmazdı. Doğruları söylememden rahatsız olanlar olabilir” karşılığını verdi. 90’lı yıllara döndü. “Yaptığım her şey doğruydu demiyorum. Çok gençtik, çok idealisttik, birçok şeyi kısa zaman içinde yapmak isterken karşımda çok geniş bir cephe buldum. Çok yoğun yıpratma kampanyaları ile karşı karşıya kaldım” diye konuştu.

Son olarak, seçimlere ilişkin tahminini sordum. “Kafalar karışık. Yeni bir sistem, taraflar çok karıştı. Tahmin yapabilmek zor. Seçim sonrası yönetimin nasıl oluşacağını anlayan yok. Çok bilinmeyenli bir seçime giriliyor. Tahmini zor bir ortamdayız” karşılığını verdi.

Meral Akşener’i Çiller İçişleri Bakanı yapmıştı. Çiller’e, Akşener’i sordum ama konuşmak istemedi.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Feriha Komut19 Haziran 2018 23:34

    TANSU HANIMIN GENEL BAŞKAN OLMASI İÇİN DEMİREL'LE ARAM AÇILDI.ODALAR BİRLİĞİNDE DELEGELERLE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAM OLDU. GENEL BAŞKAN ADAYLARINDAN BİRİ ÜNİVERSİTE'DEN ARKADAŞIM, DİĞERİ.AĞABEY DİYE HİTAP ETTİĞİM, BİR DİĞERİ GENÇLİK KOLLARINDAN ARKADAŞIMDI. BEN TANSU HANIMI DESTEKLEDİM. ÇOK EMEK VE PARA HARCADIM. ALLAH BİLİYOR YA, ÜZERİNDE HAKKIM VARDIR.O MİTİNGE KATILMASINA ÜZÜLDÜM. TARAFSIZ KALMASINI YEĞLERDİM.

  • Trâkyâli19 Haziran 2018 22:28

    Yunanistan'a kafa tutan erkek gibi kadın. Helal sana Tansu abla

  • Ahmet Mehmetoğlu19 Haziran 2018 13:03

    Çiller ülke ve ulus için endişe duyacak öyle mi? Çok komik. Olsa olsa arsalarının imar durumunu kabartmak için endişe duymuştur...

  • t or19 Haziran 2018 13:00

    Millet seni hiç özlemedi

  • türk19 Haziran 2018 12:04

    Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşatan kişi seni unutmadık ocak söndürücü

  • Misafir19 Haziran 2018 11:03

    Bir çıkarım olmasa hayatta çıkmaz bu kadın ortalara, özer bey yollamıştır zaten

  • Türkoğlutürk 19 Haziran 2018 08:40

    Oğluna verilen ihaleden haberimiz var.

  • KILIÇ19 Haziran 2018 08:15

    ÜLKEMDE ÇOK AGIR SORUNLAR VAR SAYIN ÇİLLERDE BUNU GÖRMÜŞ İTTİFAK ÜLKEYİ ÇÖKERTECEK DİKKETLİ OLUNMALI ÜLKEME YAZIK OLUR BU İTTİFAKTAN YÖNETECEK KABİLİYET YOK SADECE ERDOGAN KARŞITLIGI VAR DİYOR.

  • ok19 Haziran 2018 14:58

    çiller çıktıysa akp bıttmıştır

  • Bika19 Haziran 2018 13:22

    16 yıldır Türkiye'yi tek adam yönetiyor, sorun varsa sorunları yaratan kendisidir.

  • Türkoğlutürk 19 Haziran 2018 08:46

    O çok ağır sorunları yaratan iktidar olup bop eşbaşkanı olduğunu itiraf eden kişidir. Suriye giderse arkadan türkiyeye sıra gelir dememe inat suriyeyi parçalamaya çalışmış, balyoz ve ergenekonda savcı benim demiş, borçlar ödensin dedipimde ben yol yapar ım demiştir. Elektrikli otomobil fiyasko olduğuda ortaya çukacak yine kandırıldık diyecek. Cari açık azaltmak ile uğraşmamak bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür.