BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇevreyi kirletenlere 145 bin 890 lira ceza----

Çevreyi kirletenlere 145 bin 890 lira ceza

Çevreyi kirletenlere 145 bin 890 lira ceza
12 Ocak 2018 - 15:33 www.finansgundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca basında yer alan, Sakarya Nehri'nde çevre kirliliği haberleri üzerine çalışma başlatıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2872 sayılı Çevre Kanunu  kapsamında çevre kirliliğine neden olan işletmelere göz açtırmayan Çevre ve  Şehircilik Bakanlığı, kanun kapsamında kirliliğe neden olan kuruluşlara yüksek  oranda ceza uygulama işlemine devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla Sakarya  Nehri'nde meydana gelen çevre kirliliği haberleri üzerine inceleme başlatan  Bakanlık yetkilileri, habere konusu yerin Sakarya 3'üncü Organize Sanayi  Bölgesi'nin (OSB) deşarj noktası olduğunu belirledi.

İnceleme sonucunda, söz konusu OSB'de endüstriyel atık suyu oluşan  işletmelerin bünyelerinde arıtma tesisinin bulunduğu da belirtilirken, bu  tesislerden çıkan arıtılmış suların OSB yönetimi tarafından toplanarak terfi  istasyonu aracılığıyla 3 kilometre uzaklıktaki Sakaya Nehri'ne deşarj edildiği vurgulandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan  incelemelerde, söz konusu haberde geçen balık ölümleriyle ilgili görüntülerin  geçmişe ait olduğu da tespit edilirken, bu konuda 4 ayrı firmaya farklı  tarihlerde toplamda 200 bin 104 lira idari para cezası uygulandığı hatırlatıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü harekete geçti

Haberlerin basında yer almasının ardından harekete geçen Çevre ve  Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri bir saatte olay yerine ulaştı.

Burada incelemelerde bulunan uzman ekipler, Çevre ve Şehircilik  Bakanlığına ait laboratuvarlarda incelenmek üzere bölgeden atık su numuneleri  aldı.

Söz konusu haberleri ihbar olarak değerlendiren Bakanlık yetkilileri  3'üncü Organize Sanayi Bölgesi'ne 145 bin 890 lira idari para cezası uygularken,  laboratuvardan gelecek analiz sonuçlarına göre tesislere ek cezalar da  verebilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)