BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCanikli'den insansız tank açıklaması----

Canikli'den insansız tank açıklaması

Canikli'den insansız tank açıklaması
22 Şubat 2018 - 18:58 www.finansgundem.com

Canikli, insansız tank üretimi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu talimatı, diğer daha önce benzer savunma ürünlerine verdiği talimat gibi en kısa sürede inşallah en iyi şekilde yerine getirilecektir." dedi

Kayseri'de 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında düzenlenen "A 400M C Seviyesi Bakım Kabiliyeti Kazanım Töreni''nde konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bu kazanımın diğer takviye edici gerekli unsurlarla tamamlandığında askeri fabrikalarda çok daha ileri bir takım üretimlerin hatta tasarımların yapılmasının da önünü açacağını bildirdi.

Canikli, çok kısa sürede böyle teknik bir donanımın, kapasitenin, yeteneğin kazanılmış olmasının, Türkiye'nin ulaştığı altyapının aynı zamanda seviyesini gösterdiğine dikkati çekti.

Özellikle vatan topraklarının savunulması için kesinlikle en azından asgari seviyede ihtiyaç duyulan silah sistemleri ve mühimmatın mutlak suretle yerli ve milli imkanlarla üretilebilir olması gerektiğini vurgulayan Canikli, şöyle devam etti:

"Böyle bir yetenek, böyle bir imkan, böyle bir kapasite yoksa bu toprakların savunulması, ülkemizin hükümdarlığının devam ettirilmesi, egemenliğinin korunması kolay değildir. Çünkü Türkiye bunu sayısız kereler yaşadı ve karşı karşıya kaldı. En ihtiyacımızın olduğu zamanda dostlarımız dahi, aynı ittifak içerisinde birlikte yürüdüğümüz ülkeler dahi, ihtiyacımız olan sistemleri size peşin parayla dahi sağlamakta tereddüt edebiliyorlar. En hafif ifadeyle mütereddit yaklaşabiliyorlar, şuanda da esasında bunun birçok dost ve müttefikimiz açısından canlı örneğini yaşıyoruz. Resmi olarak değil ama bizim için hayati öneme haiz birçok silah sisteminin üretiminde kullanılan, daha önce rahatlıkla temin ettiğimiz yedek parçaların bu dönemde örtülü bir şekilde Türkiye'ye gönderilmesini zorlaştırdıklarını görüyor ve yaşıyoruz. Tabi elbette bunları kendileriyle de paylaşıyoruz." 

İnsansız tank üretimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insansız tank üretimi olarak talimatlandırdığı konunun aslında savunma sanayi sektörünün de en uç noktalarından biri olduğuna değinen Canikli, "Teknoloji olarak da bilgi birikimi olarak da en uç noktalarından bir tanesi ve şuanda oraya doğru hızlı bir evrilme söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu talimatı, diğer daha önce benzer savunma ürünlerine verdiği talimat gibi en kısa sürede inşallah en iyi şekilde yerine getirilecektir. Bu milletin özgürlüğü ve bağımsızlığına da hizmet eder halde cazibe edilecektir." diye konuştu.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş Rıza23 Şubat 2018 15:06

    Altay'ı halletiniz,oldu bitti. Şuanda cephede, çatır çatır iş görüyor. Tabi sıra insansız olana geldi. Motorada gerek yok,iman gücüyle gider o.

  • Levent Bal22 Şubat 2018 22:47

    çok komik oluyor bu akp liler oy uğruna Ama maalesef üniversite mezunu kişi oranının yüzde 10 olduğu ülkemizde insanlar bu ütopik açıklamalara inanıyorlar. İşte bundan dolayı da akp nin oy oranı yüksek oluyor.Avrupa'da olsa AKP ancak yüzde 13-15 arası oy alabilir.

  • kesin öyledir23 Şubat 2018 04:39

    "Türkiye Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) yapacak" dendiğinde de sen kesinlikle aynı düşüncelerini paylaşmışsındır. Eee ne de olsa çap meselesi. Bazı beyinler almıyor. Neyse, benden sana tavsiye, insansız tank projesiyle ilgili çalışmaları yakından izle. Belki o zaman aşağılık kompleksinden kurtulursun.

  • Broker22 Şubat 2018 21:14

    Önce hele bir Altay projesi ni gerçekleştirin, ayağınız bir yere bassın.uçmayın

  • Tanktunk22 Şubat 2018 19:21

    Önce tanksız insan üretin.. yandaş olmayan, beyni olan ve düşünebilen bireyler, vatandaşlar, sonra tankına bakarız. Milli eğitim komple hulogcu yetiştiriyor.

  • Tahir22 Şubat 2018 19:08

    Hayalmi görüyorlar,motorunu bile kendimiz üretemiyoruz.Veirler parayı yaptırırlar japonlara çinlilere adınıda bir Türk ismi verirler alın size yerli üretim insansız tank.

  • analist22 Şubat 2018 19:07

    siz önce altay tank ihalesini yapın hayal le uğraşmayın