BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM, Erdoğan'ın eleştirdiği rapora sahip çıktı----

BM, Erdoğan'ın eleştirdiği rapora sahip çıktı

BM, Erdoğan'ın eleştirdiği rapora sahip çıktı
20 Mart 2018 - 21:16 www.finansgundem.com

BM, Türkiye'deki OHAL uygulamalarını eleştiren ve Erdoğan'dan tepki gören rapora sahip çıktı

BM sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Hüseyin’in açıklamalarına tepki göstererek amacını aştığını ve gerçekleri yansıtmadığını söyleyerek BM’yi eleştirildiğini hatırlatması üzerine; "Sayın Zeid, BM İnsan Hakları Yüksek komiseri olarak yetkileri çerçevesinde yapması gerektiğini ve kendisine verilen raporlar çerçevesinde inandığını, yapması gereken işini yaptı." açıklamasında bulundu.

Zeid Hüseyin, 28 sayfalık raporunda Türkiye’nin olağanüstü hal uygulamasına son vermesi çağrısında bulunmuştu.

Raporda, 15 Temmuz 2016’dan bu yana yürürlükte olan OHAL’in 160 bin kişinin gözaltına alınmasına ve yaygın şekilde insan hakları ihlallerinin gözlemlendiği ileri sürüldü.

BM'nin raporunda ayrıca "'ulusal güvenlikle ilgisi olmayan kanun hükmünde kararnamelerin çıkarılması, OHAL'in muhaliflerin susturulması için kullanıldığını gösteriyor.' ifadesi de yer aldı.

BM İnsan Hakları Komiseri Zeid Hüseyin, gözaltına alınan ve işten çıkarılanların sayısını “Sersemletici” olarak tanımlamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)