BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBayramda nasıl beslenmeliyiz?----

Bayramda nasıl beslenmeliyiz?

Bayramda nasıl beslenmeliyiz?
14 Haziran 2018 - 17:24 www.finansgundem.com

Bir aylık oruç ibadetinden sonra yine konu komşu gezilecek, keyifli bayram sofralarında yenilip içilecek. Ama o sofralarda da dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar var.

Osman Müftüoğlu kritik ayrıntıları Hürriyet'teki köşesinde kaleme aldı. İşte bayram günlerini daha keyifli, zinde ve formda geçirmenize yardımcı olacak 10 altın öneri...

10 MADDEDE BAYRAM TAVSİYELERİ

1- Bol bol tatlı tüketmek için öğünlerinizi atlamayın. Kan şekerinizi aniden yükseltip düşürecek olan bu yanlış uygulama sağlınızı da tehdit eder.

2- İkram edilen şeker, çikolata, hamur işleri, tatlıların hepsinden tatmak metabolizmanızı yorar. Miktar konusunda kendinize mutlaka sınır koyun.

3- Hamur tatlılarının yanında bazı yörelerimizde ayran ikram edildiğini hiç duymuş muydunuz? Glisemik yükü oldukça ağır olan leziz tatları masumlaştıran bu sağlıklı uygulamayı bu bayram denemeye ya da hamur tatlılarını sütlü tatlılarla değiştirmeye ne dersiniz?

4- Sofranızda artan karbonhidratlı besinler (börek, tatlı, dolmalar) sebze ve bakliyat tüketiminizi azaltmasın.

5- Uzun süreli oruç günlerinden iftar-sahur ritmine ulaşmış bir bedende öğün saatlerinizi yeniden düzenlemek ilk günlerde zor olabilir. Kahvaltı öğünü sonrası 3-4 saatlik bir zaman bırakarak mutlaka öğle yemeği yiyin. Etli /etsiz sebze yemeği, yoğurt-cacık ve yanına tahıl grubu bir besin (tam buğday ekmeği, bulgur pilavı gibi) ile hafif bir menü ayarlayabilirsiniz.

6- Çay, kahve ikramları su içiminizi azaltmamalı.

7- Ana yemeklerle beraber şekerli veya tatlandırıcılı içecek tüketmek, aldığınız kalorileri hızla yağa çevirir. İçecek olarak su veya ayranı tercih ederek kontrolü ele alın.

8- Gece geç saatlere kadar yiyip içmekten kaçının. Özellikle geç saatlerde kafeinli içecekler tüketmek, uyku düzeninizde değişikliğe neden olabilir.

9- Herhangi bir öğünde almanız gereken kaloriden daha fazlasını almış olabilirsiniz. Bir sonraki öğünü sadeleştirerek günlük enerji alımınızı dengeleyip bayramda kilonuzu koruyabilirsiniz.

10- Bayram sonunda ramazan öncesi beslenme alışkanlıklarınıza dönüş yapın, tek tip besine dayalı, kalorisi çok düşük tehlikeli diyet uygulamalarından uzak durun. Ramazan sırasında yavaşlayan metabolizmanızı daha da yavaşlatmaktan başka bir işe yaramayan bu tür uygulamalar kilo verme girişimlerinizi zora sokar, unutmayın!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)