BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar o teknoloji ile para kazanma hedefine yaklaşıyor----

Bankalar o teknoloji ile para kazanma hedefine yaklaşıyor

Bankalar o teknoloji ile para kazanma hedefine yaklaşıyor
09 Kasım 2018 - 12:12 www.finansgundem.com

Bankalar, blockchain teknolojisi üzerine kurulu sistemlerden para kazanma hedeflerine yaklaşıyorlar

Teksas merkezli Tricon Energy Hindistanlı Reliance Energy'den polimer almak istediğinde, iki şirket de Voltron denilen yeni bir blockchain sistemine girerek telefon konuşmaları, evrak trafiği ve e-postalardan oluşan alışılmış süreçten kaçındı.

İki şirket dakikalar içerisinde satış şartlarına ilişkin müzakereleri tamamladı ve satışın gerçekleşmesi için ING ve HSBC bankalarından teminat mektubunu sağladı. Söz konusu satış işlemiyse Cuma günü tamamlandı.

Bu, gerçek ticaretin Blockchain teknolojisi kullanarak bankalarca geliştirilen -para ve zaman tasarrufu sağlayacak- yeni platformlar tarafından gerçekleştirilen ilk örneklerden biri oldu.

HSBC, Standard Chartered, Bank of China, Deutsche Bank, Societe Generale ve UBS ile diğer birçok banka hız kazanmak, işlemleri kolaylaştırmak ve yıllık 16 trilyon dolarlık küresel ticarette riski azaltmak için söz konusu platformlara yöneliyor.

Yıllarca süren geliştirme ve test döneminin ardından bu sistemler üzerinden geçen ilk gerçek işlemler bankaların sabırla finanse ettikleri yatırımlarından para kazanmaya başlama hedefine yaklaştığını işaret ediyor.

Ticaret finansmanı hala büyük ölçüde faks veya posta ile gönderilen konşimento veya kredi mektubu gibi fiziksel evraklara dayalı bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)