BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması----

Bakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması

Bakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması
22 Şubat 2018 - 15:21 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye-Ecowas Ekonomi ve İş Forumu"nda yaptığı konuşmada Türkiye'deki enflasyon ve büyüme tahminine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen “Türkiye-Ecowas Ekonomi ve İş Forumu"na katıldı.

İstanbul'da düzenlenen foruma Bakan Zeybekci'nin yanı sıra DEİK Başkanı Nail Olpak, Batı Afrika Ticaret ve Sanayileri Federasyonu Başkanı Germain Essohouma Meba katıldı.

Forumda konuşan Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisine değinerek, “2017 yılında ilk üç çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduk. Yine dünyanın en fazla ihracatını artıran ülkelerinden biri olduk. 2017 sonu itibariyle de son çeyrekte yüzde 6.3-6.5 aralığında bir büyüme ile yılı yüzde 7.1-7.2 gibi bir büyümeyle kapatacağız" dedi.

"MÜCADELEYİ KENARA BIRAKMADIK"

"Beklentimiz biraz daha yukarı olabilir" diyen Zeybekci, "Bizim dahil olduğumuz alanlarda, Avrupa Birliği, OECD, G-20 gibi toplulukların içinde bir numaralı hızlı büyüyen ülke olacağız. Bunu son derece makul bir bütçe açığı ve cari açıkla gerçekleştirmiş olacağız. Maalesef enflasyon ile ilgili istediğimiz noktaya belki gelemedik ama bununla mücadeleyi de kenara bırakmadık. Biz bu kabiliyetlerimizle, bu özelliklerimizle 2018 yılında da yine aynı şekilde, aynı büyüme hedeflerine ulaşacağız. İhracat ile ilgili beklentilerimiz son derece yüksek, özel sektör yatırımlarıyla ilgili beklentilerimiz son derece yüksek ve büyüme hedeflerimiz de yine aynı şekilde büyük ve üst düzeyde olacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Solmaz23 Şubat 2018 18:01

    Alis harikalar diyarında.Hayat bunlara güzel.Herşey ateş pahası paramızın alım ğücü yok.Halkımız ayın sonunu nasıl getireceğim derdinde beyler boyuna millete millilik vatanseverlik pazarlayıp oy toplama peşinde.