BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Kurtulmuş Türkiye'den kaçırılan hazineleri gördü----

Bakan Kurtulmuş Türkiye'den kaçırılan hazineleri gördü

Bakan Kurtulmuş Türkiye'den kaçırılan hazineleri gördü
14 Mart 2018 - 08:33 www.finansgundem.com

Bakan Kurtulmuş, Moskova ziyareti sırasında Puşkin Müzesi'ni ziyaret ederek Türkiye'den kaçırılan tarihi eserleri gördü

MITT Moskova Turizm Fuarı'na katılmak için pazartesi gecesi Moskova'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtuluş, Puşkin Müzesi'ni ziyaret ederek Türkiye'den kaçırılan Troya hazinelerini gördü. Çanakkale'den 1873'te Almanya'ya kaçırılan ve oradan da 2. Dünya Savaşı'nda ganimet olarak Rusya'nın aldığı Truva hazinesi, Türkiye'nin tüm taleplerine rağmen iade edilmiyor.  Rusya, Truva ile ilgili ihtilafın ancak  Rusya ile Almanya arasındaki görüşmelerle çözüme kavuşturulabileceğini, Rusya'nın benimsediği yeni yasalarla zamanında gizli ganimet olarak tutulan birçok tarihi eserin günümüzde, 'Rusya federal mülkiyeti' statüsüne kavuşturulduğunu savunuyor.

Truva Hazineleri, Çanakkale'ye 30 kilometre uzaktaki Truva Antik Kenti'nden, 1873 yılında, Alman arkeolog Heinrich Schliemann tarafından çalınıp Almanya'ya kaçırılmış 2. Dünya Savaşı yıllarında da hazine savaş ganimeti olarak Rusya'ya götürülmüştü. Paha biçilmez tarihi eserler, Moskova'nın en önemli müzeleriden Puşkin Müzesi'nde daimi olarak sergileniyor.

Bu arada Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda Rus basın mensuplarıyla bir araya gelen Kurtulmuş, Türkiye - Rusya ilişkilerini, kültür ve turizmi konuştu. Kurtulmuş turistlerin güvenliğie ile ilgili bir soruya cevaben, "Türkiye'nin hiçbir yerinde en ücra köyünde bile güvenlik sorunu yok" dedi.

Kurtulmuş, MITTMoscow temasları kapsamında Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörleri ve turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Bakan bugün de Moskova'da Yunus Emre Enstitüsü'nün açılışını yapacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)