BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'dan flaş açıklamalar----

Aziz Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Aziz Yıldırım'dan flaş açıklamalar
24 Nisan 2018 - 14:37 www.finansgundem.com

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş maçında yaşananlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve olaylar nedeniyle yarıda kalan derbi maçın ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu basın toplantısı düzenliyor.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde bulunan 1907 Tribünü'nde gerçekleşen basın toplantısında Beşiktaş derbisinde yaşanan olaylarla ilgili barkovizyon izlettirildi.

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'in güvenlik görevlisine yumruk attığı ve Gökhan Gönül'ün "Sahaya çıkmalıyız, hükmen kaybedebiliriz" sözlerinin yer aldığı görüntü izlettirildi.

Olaylarla ilgili barkovizyon izlettirildi

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde bulunan 1907 Tribünü'nde gerçekleşen basın toplantısında Beşiktaş derbisinde yaşanan olaylarla ilgili barkovizyon izlettirildi.

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'in güvenlik görevlisine yumruk attığı ve Gökhan Gönül'ün "Sahaya çıkmalıyız, hükmen kaybedebiliriz" sözlerinin yer aldığı görüntü izlettirildi.

'Beşiktaş sahadan çekilmiştir, hükmen 3-0 mağlup olmalıdır'

Basın toplantısında ilk kez sözü alan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu'nun sözleri: "Olay tamamen Tolga Zengin'in bir taraftarla göz göze gelmesiyle başlıyor. Oğuzhan da teşvik ediyor. Bu kadar açık bir görüntü. Medya olayı bambaşka bir olay gibi sunmaya çalışıyor. Üç yalanın hangisi bu görüntülerde var. Kocaman iyi niyetli davranmış. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı emsal alınırsa, (Otto Bariç olayı). Beşiktaş sahadan çekilmiştir, hükmen 3-0 mağlup olmalıdır. Görüntü açık. Mete Kalkavan, Beşiktaş'ın sahadan çekildiğini görüyor.

'Hakem ismen Şenol hocayı geri çağırıyor'

Şenol Güneş'in ardından giderek ismen Şenol hocayı geri çağırıyor. Bu kadar açık. Kalkavan durumu kurtarmak için maddeye uygun olmayan bir harekette bulunarak maçı tatil ediyor. Olaylara Beşiktaşlı futbolcular neden oluyor. 1. tezimiz Beşiktaş'ın hükmen mağlubiyet alması. Kalkavan iki madde sayıyor, seyirci olayları ve misafir takım teknik direktörünün aldığı yara. Beşiktaşlı futbolculara ve Şenol Güneş'e 'Sahaya gelin' işareti yapıyor. İkinci gerçek; Kalkavan ne diyor, 'Misafir takım teknik direktörünün aldığı yaradan dolayı maçı tatil ettim' diyor.

'Hakem ve temsilci Şenol Güneş hastaneye gittikten sonra olaydan haberdar oldu'

Kalkavan, gözlemci Vahap Şimşek'ten 5 dikiş atıldığını öğreniyor. Dolayısıyla raporlar esas alınacaksa müsabaka temsilcisi Şenol Güneş'in kafasına dikiş atıldığını görmemiş. Kalkavan'ın mücadeleyi tatil etme gerekçesi geçersizdir ve herhangi bir rapora dayanmamaktadır. Bize göre; temsilci ve hakem de Güneş'in hastaneye gittikten sonra haberi olmuştur. Emsal teşkil etme açısından; 3. Lig'de oynanan Arsinspor-Mardinspor maçının bizim maçımızdan farkı nedir? İkinci emsal karar; Termal Belediyespor-Armutlu Belediyespor maçı. Mete Kalkavan hiçbir şekilde Şenol Güneş'in kafasının yarıldığını, dikiş atıldığını görmemiştir. Maçı tatil etmesi hukuka uygun değildir. Emsal kararlar baz alınırsa; maç kaldığı yerden tekrarlanmalıdır. UEFA sopası artık ürkütücü olmamaktadır. Bunun yapana da faydası yoktur. Etkileme gücü de yoktur.

(Kayserispor maçında Volkan Demirel'e atılan yabancı maddeler ve teknik direktör Aykut Kocaman'a 1461 Trabzon maçında atılan taş, Beşiktaş-F.Bahçe maçında Fernandao'nun sevinci sırasında Mehmet Topal'ın başının yarıldığı an, Trabzonspor-Sivasspor maçında Sivasspor kaleci Ertuğrul'un kafasının yarıldığı an gösterildi.)

Bunlar yakın tarihli olaylar. Hakemlerin vermiş olduğu kararlar ortadadır. Emsal olarak kabul edilmezken, emsal karar istemek bizi çok saf sanmaktır."

'Şenol hoca paraya bizden biraz farklı bir değer veriyor'

Şenol Güneş'in kamuoyuna derin filozofik yapısının yanında gerçek yüzünü gösterelim. (Şenol Güneş'in eski açıklamaları gösteriliyor...) Takdir spor kamuoyunun. Şenol hoca paraya bizden biraz farklı bir değer veriyor. Federasyon sözleşmeyi feshetmesi sonrası, Güneş 1 gün sonra ihtarname çekti. Paraya değer vermeyen hocam, 48 aylık maaşını talep etti, Tahkim Kurulu bunu reddetti. Şenol Güneş nasıl bir kini varsa bunu benden bildi. O zannediyor ki esaret sürüyor, biz bunları açıklayamayız. Benim ve Kemal Kapulluoğlu'nun günahını aldı. 15 yıl olmuş hocam, kesinleşmiş Tahkim kararıyla hak etmediğin ortaya çıktı. Senin çizdiğin derin filozofiye ne kadar yakışıyor bu. Tolga Zengin'e uğradığımız zararın tazmini için dava açacağız"

Yıldırım: Tolga, Şenol Güneş ve Mustafa Pektemek Trabzonlu

Başkan Aziz Yıldırım ise şöyle konuştu: "1995-96'da Otto Bariç'in sırtına taş geldi. O dönemin Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, "Magnum'la mı vuruldu, düştü" dedi. Fenerbahçe hükmen mağlup oldu. Ceza da aldı. Şenol Güneş'le ilgili şunları söylemek istiyorum. Otto Bariç'e kamuoyu her türlü hakareti yaptı. Şenol Güneş herkesi suçlayan konuşmalar yaptı. Şenol Güneş'e olduğu zaman hiçbir olmayacak. Perşembe günü burada sayın Güneş tiyatro oynamıştır. Eğitimci, filozofça konuşan bir insanın bu maçı oynanmasını istemesi lazımdı. Tiyatro yapacaksın. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ikinci yarıda provoke etmeye çalışmıştır. Tolga Trabzonlu, Şenol Güneş Trabzonlu, Mustafa Pektemek Trabzonlu. Trabzonlular, 1995-96 sezonunda şampiyon olamamanın acısını çıkarıyor. Şenol Güneş başarılı bir insan. Ama o Fenerbahçe'ye saygı göstermiyor. Fenerbahçe maçlarında bordo kravat takıyor, Fenerbahçe taraftarını tahrik ediyor. Küfüre karşı en çok Aziz Yıldırımdır.

"Denizlispor maçı 16 dakika uzatıldı"

Bu olayları tasvip etmiyoruz. Bu olaylarda kumpas vardır. Organize şube araştırmalarına devam ediyor. Son zamanda bizim maçlarda Passolig'ten çok alınmıştır. Güneş oyuncunun gırtlağını sıkar bir şey denmez, hakeme küfür eder bir şey denmez. Fenerbahçe'ye oldu mu, her konuda milat geçer. Denizlispor maçı 16 dakika uzatıldı. En az 20 kez maç durdu. O gün maçın durdurulması bizim lehimize karar verilmesi gerekmez mi? Çünkü her şeyin başında F.Bahçe kelimesi var. 40 kişiyi öldürmek için otobüs kurşunlanmıştır. Neden basın üstüne gitmez. Neden sahiplenmez?

"Kumpas devam ediyor"

F.Bahçe'ye olduğu zaman kimse kılını kıpırdatmaz. Aradaki fark budur. Hakem Mete Kalkavan, İdari Menajer Hasan Çetinkaya'ya devre arasında 'Başına yabancı madde atılırsa tatil ederim' demiş. Bariç'in hadisesinde F.Bahçe hangi cezayı çektiyse, Beşiktaş da aynı cezayı çekmeli. Kural ne diyor: "Sahayı terk eden hükmen mağlup olur." Futbol Federasyonu'nun da kurullarının da doğru olan kararı vermesini bekliyoruz. Her şeyi F.Bahçe üstünde denemek Türkiye'ye bir şey kazandırmaz. Bu camia iyice sıkışmıştır. Kumpas devam ediyor. FETÖ örgütü her statta her mahalde yeni bir olaylar yapabilir.

"Şenol Güneş sahayı terk etmeyecekti, maçı bitirecekti"

Bu ülke hepimizin. Hepimiz el birliğiyle, gönül birliğiyle çalışma yapmalıyız. Zarar Türkiye'nindir, şahıs ve kulüpler değil. Maçın kurallar gereği hükmen F.Bahçe lehine tescil edilmesini bekliyorum. Koltuk denen şey, peruktur. Çakmak ve para atılmıştır. Bir de su atılmıştır. 23 Nisan'ı kutluyorum. Mustafa Kemal ve arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Şenol Güneş sahaya terk etmeyecekti maçı bitirecekti. Tolga Zengin'in annesi vefat ettiğinde, Fenerbahçe taraftarı kendisine "Allah rahmet eylesin" demiş, destek vermiştir. Tolga bunu unutmasın." 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)