BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da istihdam üçüncü çeyrekte artış gösterdi----

Avrupa'da istihdam üçüncü çeyrekte artış gösterdi

Avrupa'da istihdam üçüncü çeyrekte artış gösterdi
13 Aralık 2017 - 14:42 www.finansgundem.com

İstihdam bu yılın üçüncü çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla Euro Bölgesi'nde yüzde 0,4 ve Avrupa Birliğinde yüzde 0,3 arttı.

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış istihdam, yılın üçüncü çeyreğinde ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 0,4 yükseldi.

Veriler ayrıca 28 üye ülkeden oluşan AB'de mevsimsellikten arındırılmış istihdamın, söz konusu dönemde yüzde 0,3 yükseldiğini ortaya koydu.

2016'nın üçüncü çeyreğiyle kıyaslandığında ise istihdam artışı Euro Bölgesi'nde yüzde 1,7 ve AB'de de yüzde 1,8 olarak kaydedildi.

AB'de bu dönemde mevsimsellikten arındırılmış rakamlarla, istihdam edilenlerin sayısı 236,3 milyon olurken bunun 156,3 milyonu Euro Bölgesi'nde gerçekleşti. İstihdam edilen kişi sayısı her iki bölgede de şimdiye kadar kaydedilen en yüksek seviye ulaştı.

En fazla artış Estonya'da kaydedildi

AB ülkeleri arasında üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla istihdamda en çok artış, yüzde 1,3'le Estonya'da belirlendi. Bunu yüzde 1,1'le Hırvatistan ile Malta ve yüzde 1'le de Bulgaristan izledi.

İstihdamda azalış görülen ülkeler ise yüzde 0,5'le Litvanya ve yüzde 0,3'le Polonya olarak belirlenirken, Romanya ve Birleşik Krallık'ta istihdam oranı değişmedi.

Avrupa'nın lokomotif ekonomisi Almanya'da istihdam, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 arttı. Bu dönemde istihdam, İtalya'da 0,4, İspanya'da 0,7, Fransa'da 0,2 ve Yunanistan'da da 0,1 artış gösterdi.

2017'nin üçüncü çeyreği ile bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında Almanya'da istihdam yüzde 1,5 artış gösterdi. Söz konusu dönemde istihdam, İtalya'da yüzde 1,6, İspanya'da 2,7, Fransa'da 1,1, Birleşik Krallık'ta yüzde 0,9 ve Yunanistan'da yüzde 2 arttı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)