BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankalarına 4.4 milyar dolarlık darbe----

Avrupa bankalarına 4.4 milyar dolarlık darbe

Avrupa bankalarına 4.4 milyar dolarlık darbe
07 Aralık 2017 - 12:11 www.finansgundem.com

Avrupa'da mali piyasalardaki kapsamlı reform planının, Avrupalı yatırım bankalarının yılda 4.4 milyar dolar kaybetmesine yol açacağı belirtildi.

Bankacılık analiz şirketi Coalition, Avrupa'da 3 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek mali reformların, Avrupalı yatrım bankalarının yıllık gelirlerinde yaklaşık yüzde 2,6'lık bir düşüşe yol açacağını bildirdi.

MiFID II olarak anılan reform paketi, Avrupa piyasalarında şeffaflığın artırılmasını ve yatırımcılara desteğin güçlendirilmesini hedefliyor. Ancak reformların Avrupa bankalarının kârlarını olumsuz etkilemesi bekleniyor.

"Avrupa bankaları kârdaki düşüşle başa çıkabilecek güçte"

Coalition'ın bankaların reformların 25'ten fazla yatırım bankası üzerindeki etkisiyle ilgili tahminlerine dayandırdığı rapora göre, Avrupa bankaları kârlardaki düşüşle başa çıkabilecek güçte.

Coalition'ın raporuna göre, reformların en fazla tahvil piyasalarını etkilemesi ve bu alandaki gelirlerde yüzde 1,1'lik bir düşüşe yol açabileceği tahmin ediliyor.

Coalition Araştırma Direktörü Eric Li, "Herkes çok olumsuz bir tablo resmediyor. Elbette ki MiFID II sektörü olumsuz etkileyecek ancak raporumuza göre bu etki yönetilebilir durumda olacak" dedi.

Li, bankacılık gelirlerindeki gerilemenin 12-24 aylık süreçte yaşanacağını, bu süreçte bankaların hizmetleri için yeni bir piyasa fiyatlamasına gideceğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)