BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den TANAP projesiyle ilgili övgü dolu sözler----

ABD'den TANAP projesiyle ilgili övgü dolu sözler

ABD'den TANAP projesiyle ilgili övgü dolu sözler
13 Haziran 2018 - 12:55 www.finansgundem.com

ABD, TANAP boru hattı projesinin hem Türkiye, hem Azerbaycan hem de Avrupa ülkeleri açısından çok büyük önem taşıdığını, bölge ülkelerinin enerji güvenliğine büyük katlı sağlayacağını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın enerji işlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Sandra Oudkirk, TANAP töreni öncesinde bir grup gazeteciyle Ankara’da bir araya geldi. ABD’nin TANAP’ı çok iyi bir gelişme olarak gördüğünü kaydeden ABD’li yetkili, “Bugün dünya, birçok zorluk ve sınamayla karşı karşıya. Biz TANAP’ın evrensel olarak çok iyi bir proje olduğunu düşünüyoruz” dedi.

GÜÇLÜ SİYASİ DESTEK

“Bu proje Azerbaycan için ve Türkiye için çok iyi. TAP (Trans Adriatik Boru Hattı) tamamlandığında Avrupa için de çok iyi olacak” diye konuşan Oudkirk, şunları söyledi:

“Biz ABD olarak ortaklarımız ve müttefiklerimizin enerji güvenliği konusunu çok ciddiye alıyoruz. Ve bunu enerji güvenliği ve enerji yollarının çeşitlendirilmesine ilişkin büyük tablonun önemli bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Bu proje, sadece gazı kullanacak olan Türkiye ve Avrupa için değil aynı zamanda kaynak ülke olan Azerbaycan için de çok önemli.”

ABD’nin, TANAP aracılığıyla Azeri doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına ulaşması projesine 10 yıldır güçlü bir siyasi destek verdiğini anlatan yetkili, TANAP’ın Avrupa’nın enerji güvenliğine güçlü bir katkıda bulunacağının altını çizdi.(Serkan Demirtaş/Hürriyet)

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)