Ana SayfaPara PiyasaVergi indirimleri kimlere yarayacak---

Vergi indirimleri kimlere yarayacak

1 / 3
Vergi indirimleri kimlere yarayacak
13 Şubat 2017 - 13:12 www.finansgundem.com

Önceki hafta beyaz eşya, mobilya ve konutta yapılan ÖTV ve KDV indirimleri piyasaları heyecanlandırdı, indirimlerin iç talebi artırarak şirketlere nefes aldırması öngörülüyor. Geçen hafta bu sektörlerdeki 21 hisse endeksin üzerinde performans gösterdi. Vergi indirimlerinin özellikle Arçelik, Vestel Beyaz Eşya, Emlak GYO, Torunlar GYO ve İş GYO gibi şirketlere yaraması bekleniyor.

Geçen hafta doların küresel bazda değer kaybetmesi, gelişmekte olan piyasalardaki yükselişi devam ettirdi. Yurtiçinde beklentilerin üzerinde gelen Ocak 2017 enflasyon verileri ve aylık bazda düşen Aralık 2016 sanayi üretimi dolar/TL kurunu 3,75'e kadar yüksekse de TL'deki toparlanmayla kur tekrar 3,68'e çekildi. BİST-100 Endeksi'nde de yukarı yönlü hareket sürdü ve endeks 9 Şubat'ta 88.830'u gördü. Bu yükselişte, yurtdışı piyasalardaki yatay seyrin ve kurdaki geri çekilmenin etkili olduğu yorumu yapılıyor.

İş Yatırım araştırma uzmanları, dolardaki değer kaybında artış ve Türkiye varlıklarında yükseliş öngörse de "Orta vadede endişelerimiz devam ediyor" diyor. Kurum, bunun nedenini, "Ekonomide sert iniş endişesinin arttığı konjonktürde, enflasyon beklentilerinde bozulma ve TL'deki değer kaybıyla TCMB'nin zorunlu olarak sıkı para politikası uygulaması, orta vadede ekonomiyi ve piyasaları baskılayacak" diye açıklıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster