Ana SayfaLeasing-FaktoringHulki Kara’dan ‘Dijital faktoring’ müjdesi---

Hulki Kara’dan ‘Dijital faktoring’ müjdesi

1 / 9
Hulki Kara’dan ‘Dijital faktoring’ müjdesi
21 Haziran 2017 - 07:42 www.finansgundem.com

BERRİN UYANIK BEKAR – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Dev bir markanın patronu olmak kolay değil. Hem şirketini büyük, hızlı, enerjik ve vizyoner tutacaksın hem de sektörünü koruyup, kollayacaksın.
Haliyle, tartışmasız, yetenekli ve işinde usta olacaksın. Aynen Hulki Kara gibi…
Sektörün oyun kurucularından Garanti Factoring’deyim.
Yaklaşık 10 ay sonra karşı karşıya geldiğimiz Garanti Factoring Genel Müdürü Hulki Kara’ya bakıyorum da hiç değişmemiş. Her zamanki gibi heyecanlı, her zamanki gibi iddialı, her zamanki gibi nazik…

Yola devam
Yorumlarını dinliyorum, rakamları öğreniyorum. Mini beyin fırtınasında görüyorum ki ne yıllar set çekebilmiş Kara’ya ne de gerginlikler. Olayların yönünü çeviremediği apaçık ortada. Hedeflere şaşmadan, sapmadan, yürümeye devam ediyor.
Garantili ihracat alanında Türkiye Faktoring Sektörünün liderliğini geçtiğimiz yıl Çin’den söke söke alırken, Garanti Factoring de ikinci kez arka arkaya dünyanın en iyi faktoring firması seçiliyor. Gurur verici. Üzerinde durulması gereken, geçiştirilmeyecek kıymette ‘el ele’ iki başarı. Tek sıkıntı ise Türkiye’nin bu noktada gitmesi gereken çok fazla yolunun olduğu gerçeği. Acı ama doğru.

Hedef yakalanmış, hatta aşılmış!
Sektörün 2016’yı ciddi bir kâr artışıyla kapadığını, toplam ciro büyüklüğünün 122 milyar TL’ye ulaştığını söylüyor Kara. Yıl sonu beklentileri ise 135 milyar TL. Yani yüzde 10’luk bir büyüme. Mesaj net. “İyi bir gelişme.”
Garanti Factoring’in 2017’nin ilk beş ayındaki performansına gelince, Hulki Bey’i mutlu etmiş. Kârlılık ve büyüme oranlarında hedef yakalanmış. Hatta aşılmış.
Tedarik zinciri finansmanında ise ithalatçı müşterilere Kara’dan bir müjde uçuyor.  BBVA’nın da sinerjisiyle yeni bir ürün hazırlığı içinde olduklarını belirtiyor.

Piyasanın huzuru
Hulki Kara’ya göre, bankaların Kredi Garanti Fonu uygulaması altında verdikleri 170 milyar TL kredi ile KOSGEB ve sanayi - ticaret odalarının aracılık ettiği ‘can suyu’ kredilerin piyasaya katkısı inanılmaz olmuş. Çok rahatlatmış.

Yatırım hevesleri ne durumda?
2015’teki iki seçim, 2016’daki hain darbe girişimi ve referandum süreci yatırım heveslerini nasıl etkiledi? “Öteledi” diyor Hulki Kara. Kritik bir değerlendirmeyle isteksizliğe vurgu yapıyor. Peki, umutsuz mu? Asla. Aksine, 16 Nisan’dan sonra piyasa şartlarının ve müşteri beklentilerinin olumlu değiştiğini anlatıyor. Türkiye’nin büyümede yıl sonunu çok olumlu kapatacağından bahsediyor. Gelişmelerin rakamlara, siyasete ve ekonomiye yansıdığı ölçüde yabancı ilgisinin de geri döneceğini ifade ediyor. Bundan o kadar emin ki.. Ee ne de olsa tecrübe konuşuyor.

Kara’nın ve dünyanın gündemi
Ve dijitalizm. 20. yüzyıla damgasını vuran izm’lerin, 21. yüzyıldaki yeni adresi. En yenisi, teknolojik olanı. Yaşamın vazgeçilmesi. Her dakika, her adımda bizimle birlikte ‘nefes alan’ dijitalizm konusu açılınca Kara’nın gözleri parlıyor. Dikkatimi çekiyor.
Hemen soruyorum. Bu ilgi niçin?   
Parıltı gözlerden dile geçiyor. Sözcüklerden dışa vuruyor, sesine yansıyor. Kelimeler keyifle akıyor. “Faktoring sektörünün son iki yıldır üzerinde durduğu en önemli konu. Dijitalleşme sadece bizim gündemimiz değil ki, dünyada finans alanında tüm sektörler buna odaklanmış durumda.”
Belki de zorunda…

İki ana proje çalışması
Çalışmaları, alınan mesafeyi tek tek izah ediyor. İki ana projeyi masaya yatırıyor. “Dijital platformu kurma ve kuracak olan firmanın seçimi aşamasındayız” diyor. Devam ediyor. “Bizi çok heyecanlandıran bir proje ve sektör olarak hedefimiz yıl sonu itibariyle faaliyete geçirebilmek.” Noktayı koyuyor.
Garanti Factoring Genel Müdürü Hulki Kara Finansgundem.com’a konuşuyor. Sorular bizden, yanıtlar usta isimden…

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster